Blog

Packeta a cumpărat Trayto. Împreună vom continua să extindem în străinătate magazinele web din Cehia.

02.09.2020, 13:00

Packeta, proprietarul unui furnizor tehnologic și logistic de top, Zásilkovna, a cumpărat Trayto (fostul BiddingTools Group), o companie producătoare de tehnologie cu sediul în Ostrava, un expert de top în domeniul automatizării ofertelor în comparatoare de produse, cum ar fi Heureka sau Zboží.cz, în Republica Cehă și în Slovacia. În afară de motoare de căutare pentru cumpărături și feeduri XML, Trayto a început să se concentreze pe piețele străine de internet, cum ar fi Emag sau Amazon. Portofoliul companiei cuprinde mai mult de 500 de magazine web. Cifra de afaceri pe care Trayto și-a ajutat clienții să o realizeze în anul 2019 se ridică la 2 miliarde CZK, iar bugetul anual administrat de Trayto pentru publicitatea online a clienților se ridică la aproape 100 milioane CZK. Scopul principal al colaborării dintre Packeta și Trayto este simplificarea și accelerarea intrării magazinelor web cehe pe piețele externe.

„Republica Cehă este o mare putere în magazinele web, iar unele dintre acestea și-au dat seama că piața cehă este prea mică pentru ambițiile lor. Un număr din ce în ce mai mare de magazine web din Cehia încearcă să intre pe noi piețe, iar noi am început deja să le sprijinim eforturile, întrucât logistica axată pe piețele externe este piatra de temelie a exportului de succes. Datorită achiziționării companiei Trayto și a know-howului său unic, sprijinul nostru pentru extinderea magazinelor web va deveni și mai eficient. În plus, acesta este un alt pas către îndeplinirea viziunii Grupului Packeta de a deveni o platformă logistică digitală globală. Livrăm deja în 33 de țări și în curând ne vom lansa serviciile și în regiunea Orientului Mijlociu”, a declarat Simona Kijonková, fondatorul Zásilkovna și CEO al Grupului Packeta. „Întreaga echipă Trayto condusă de CEO Rosťa Urbánek va colabora îndeaproape cu echipele noastre de afaceri și marketing. Lucrăm la o strategie pentru afaceri partajate și activități de marketing axate pe magazinele web. Nimic nu s-a schimbat în structura Packeta Holding”, a explicat Simona Kijonková.

Simona Kijonková​
CEO al Grupului Packeta și fondatorul și coproprietarul Zásilkovna

„Eu și Zásilkovna ne cunoaștem de ceva vreme. Am găsit sinergii atât în plan personal, cât și în cel profesional, și am decis să vindem compania către Packeta. Trayto are ambiții de a accede în străinătate, iar Packeta are mulți ani de experiență lucrând în străinătate, ceea ce înseamnă că ne putem ajuta reciproc să ne dezvoltăm. Avem oameni foarte experimentați în Ostrava iar Grupul poate angaja echipa noastră de dezvoltatori pentru a accelera unele dintre proiectele”, a adăugat Rostislav Urbánek, CEO Trayto. „Ambele companii concentrate pe tehnologie au același grup țintă de clienți – magazinele web. Așadar, Packeta s-a gândit că ar fi bine ca Trayto să devină un membru cu drepturi depline al grupului. Logistica și promovarea vânzărilor pentru magazinele web oferite de Trayto merg mână în mână și de acest lucru avem nevoie.”

Trayto este deja pe piață de 6 ani. În plus față de licitațiile în comparatoarele de produse, compania și-a dezvoltat propria tehnologie pentru procesarea datelor mari. Compania oferă clienților-magazine-web o transformare a datelor potrivite la fix cu nevoile acestora de a obține un nivel maxim de automatizare și a-și îmbunătăți eficacitatea și vânzările. Printre serviciile și instrumentele pe care compania le furnizează în domeniul comerțului electronic se numără BiddingTools, BiddingManager și Xemel.


Distribuie:

Rubrici